Banken staan niet altijd te springen om geld uit te lenen aan een ZZP'er. Dit is omdat de inkomsten bij de ZZP'er over het algemeen erg wisselend zijn. Zo heeft de bank geen zekerheid over de terugbetaling van het geld en is er in de meeste gevallen ook geen sprake van een onderpand. Maar natuurlijk moet ook de ZZP'er een financiering kunnen krijgen.

 

Wanneer u vanuit een bijstandsuitkering of een WW-uitkering zelfstandige wilt worden, dan is het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (BBZ) voor u interessant. Daarmee kunt u een uitkering krijgen totdat u in uw eigen onderhoud kunt voorzien. Realiseert u zich wel dat dit een lening is. Het geld moet dus terugbetaald worden.

 

Daarnaast is er Qredits. Qredits is ontstaan vanuit een samenwerkingverband tussen Economische Zaken en enkele banken. Qredits is gespecialiseerd in het geld lenen aan bedrijven in het MKB. Bij Qredits kunt u als ZZP'er tot 50.000 euro lenen. Daarbij staat het rijk garant. Deelnemende banken zijn de ING bank, Fortis, Rabobank en de ABN AMRO.

 

Bij crowdfunding is er sprake van meerdere investeerders. Investeerders die uw bedrijfsplan goed vinden kunnen in uw onderneming investeren. Investeerders kunnen hun geld op twee manieren verdienen: het geld met rente laten terugbetalen door de ondernemer of het verkopen van het aandeel in het bedrijf.