Tijdens de huidige economische crisis komen steeds meer Nederlanders in financiƫle problemen. Bestaande schulden lopen op en het is steeds lastiger de hoogoplopende rekeningen te voldoen. Wanneer deze ook nog worden aangevuld met verschillende boetes is het einde helemaal zoek. Wat kunt u eraan doen?

 

Een grondige analyse van de situatie leert vaak dat er binnen een uitgavenpatronen kosten gemaakt worden die kunnen worden verlaagd. Denk hierbij aan een lening met torenhoge rente terwijl niet wordt afgelost. Of een mobiel telefoonabonnement waar het duurste mobieltje is bijgevoegd maar waardoor u nu wel een forse maandelijkse rekening moet betalen. Of de postorderkredieten waar maandelijks maar een klein beetje wordt afgelost en dat het postorderbedrijf nog wel meer oplevert dan de winst die zij maken op de door u aangeschafte producten.

 

Herkent u deze situatie? Dan is het tijd te saneren! Alle vaste kosten die u maakt kunt u (proberen) over te sluiten naar een betere aanbieder. Met de nadruk op kunnen want het is niet altijd mogelijk bestaande contracten (denk bijvoorbeeld aan een mobiel telefoonabonnement) aan te passen.

 

Wanneer u voor de overname van deze schulden een krediet nodig heeft kan het saneringskrediet oplossing bieden.

 

Er bestaan twee soorten saneringskredieten. De eerste variant regelt u zelf wanneer u een hypotheek, eigen woning en overwaarde op deze woning heeft. U sluit dan een nieuwe - eventueel tweede - hypotheek af en lost hiermee alle schulden ineens af. De rente voor een hypotheek is veelal stukken lager dan 'blanco' krediet omdat u hier gewoonweg een onderpand voor aan de geldverstrekker in het vooruitzicht stelt.

 

De tweede variant van een saneringskrediet kan u worden aangeboden door de Gemeentelijke Kredietbank. Het is een variant op schuldhulpverlening en is aan strenge eigen en voorwaarden gebonden. Raadpleeg de kredietbank in uw gemeente voor verdere informatie.