Risico als meetpunt om leningen te verstrekken

Bij het uitlenen van geld wil de leninggever zekerheid. Zekerheid dat de maandlasten worden betaald. Zekerheid dat de lening wordt terugbetaald. Deze zekerheid wordt vastgesteld aan de hand van het betalingsverleden van de leningnemer en de hoogte en standvastigheid van zijn of haar inkomen. Wanneer beide gegevens op orde en voldoende zijn om de rentebetaling en terugbetaling te garanderen, kan worden overgegaan tot kredietverstrekking. Maar helaas is bij de meeste kredietaanvragen één van deze twee en soms wel beide zekerheden onvoldoende aanwezig.

 

 

De maximale verstrekking

Banken leggen zich minder op particuliere kredietverstrekking toe dan kredietverstrekkers. Dit heeft vooral te maken met de product diversiteit die banken hun klanten kunnen aanbieden. Een kredietverstrekker aan de andere kant heeft als core business het uitlenen van geld aan particulieren. Hiermee komt de kredietverstrekker tegemoet aan de wensen die de consument heeft, maar biedt daarnaast maar slechts weinige bijproducten. Sinds koppelverkoop bij wet is verboden, is het bijna onmogelijk de consument te dwingen een extra product af te nemen. Dat maakt voor kredietverstrekkers de weg naar het behalen van hun targets volledig afhankelijk van het uitlenen van geld.

 

De maximale verstrekking is dus vooral te verkrijgen bij de grotere kredietverstrekkers zoals onder andere AFAB. Wanneer u meer informatie over lenen wilt inwinnen, een gesprek met een financieel adviseur wilt inplannen of wilt bekijken wat uw maximale leen capaciteit is, kunt u contact opnemen met een van de geldverstrekkers die op deze pagina staan vermeld. Zij kunnen u alles vertellen over de nieuwe regels rondom het verstrekken van leningen en kredieten en de voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een maximale lening.