Wanneer men tot de conclusie is gekomen snel geld nodig te hebben kan men bekijken wat de exacte kredietbehoefte is. Aan de hand van deze exacte kredietbehoefte kan men gaan bekijken welke financieringsmogelijkheid de meest interessante is. Zo kan men kiezen uit minileningen met een korte looptijd, een doorlopend krediet, wat kan variƫren in looptijd en een verhoging van de hypotheek.

 

Het gemak waarmee de lening wordt goedgekeurd is afhankelijk van het kredietverleden van de aanvrager. Dit kredietverleden van de aanvrager wordt duidelijk aan de hand van de uitdraai uit het BKR register. Deze uitdraai wordt door vrijwel iedere geldverstrekker opgevraagd voordat het krediet wordt uitgekeerd. Vrijwel iedere kredietverstrekker want partijen die zich begeven op de markt van minikredieten, minileningen en flitskredieten hoeven zich niet te houden aan deze regelgeving.

 

Makkelijk en snel lenen is eigenlijk alleen mogelijk bij de aanbieders van minileningen en flitskrediet. De aanvraag voor dit soort minikredieten kan vaak al binnen enkele uren worden geregeld. Dit in tegenstelling tot de aanvraag voor een krediet, wat enkele dagen kan duren, tot een hypotheek, waar enkele weken voor uitgetrokken kan worden.

 

Wanneer u een lening of hypotheek moet afsluiten omdat de reikwijdte van de flitskredieten onvoldoende mogelijkheden biedt, kunt u in geval snelheid geboden is, het beste uw eigen huisbank benaderen. Deze is op de hoogte van uw persoon en uw situatie en kan daarmee sneller reageren.