De kredietcrisis heeft er ook bij geldverstrekkers hard ingehakt. De afschrijvingen op financieringen en kredieten die niet meer worden afbetaald rijzen de pan uit. Dit draagt bij aan een situatie waar geldverstrekkers slimmer en kostenefficiënt moeten gaan werken. Het draagt bij aan maatwerk door zeer gerichte aanbiedingen. Bijvoorbeeld kredieten en hypotheken voor academici zijn inmiddels een grote nichemarkt. Maar ook consumptief krediet voor de ZZP'er is een markt met eigen regels en eigen voorwaarden.

 

Een consumptief krediet heeft als kenmerk dat het doel van de lening volledig in de privé sfeer ligt. Het krediet of de lening kan niet rekenen op fiscale voordelen in de vorm van bijvoorbeeld rente aftrek. Daarnaast is de rentevergoeding die men moet betalen voor een consumptief krediet vaak hoog. Maar tot zover het consumptief krediet zelf. Dit artikel gaat namelijk over het aanvragen van het consumptief krediet.

 

 

Waar kunt u een consumptief krediet aanvragen?

Hoewel het vandaag de dag lastig is een lening, creditcard of krediet aan te vragen, wil dit niet zeggen dat het volstrekt onmogelijk is. Geldverstrekkers zijn zich meer bewust geworden van de risico's die geld uit lenen met zich meebrengt en leggen daarom - al dan niet gedwongen door de overheid - iedere lening en kredietaanvraag onder het vergrootglas.

 

Omdat er sprake is van deze situatie kan het verstandig zijn de aanvraag te doen bij uw huisbank. Dit is de bank waar uw betaalrekening loopt. Deze bank weet hoe u met geld omgaat en is daarom eerder geneigd u de helpende hand te bieden.

 

Lukt het niet bij uw huisbank om een consumptief krediet af te sluiten dan kunnen daar uiteenlopende redenen voor bestaan. Zorg in ieder geval dat u zichzelf niet 'kapot shopt'. Iedere keer dat uw BKR profiel namelijk gelicht wordt, is dit bij het BKR zichtbaar. En een shoppende klant zijn de geldverstrekkers in Nederland over het algemeen liever kwijt dan rijk.