Met het lenen van geld moet je verstandig omgaan. Dan heb je er het meeste plezier van, zónder onoverkomelijke financiële gevolgen en mét de best denkbare besteding.

 

Bij het afsluiten van een verantwoorde lening, zijn de volgende onderdelen belangrijk:

 

1. Past de lening in uw budget

2. Wat is de beste leenvorm in combinatie met het bestedingsdoel

3. Looptijd lening ten opzichte van levensduur aan te kopen goederen

4. Lening offertes vergelijken

 

Elke vorm van krediet heeft weer andere gevolgen voor uw budget. Reden genoeg dus om hier vooraf bij stil te staan en te overleggen met een professional.

 

Laat u niet verleiden door de rekenmachines op internet die voor u uitrekenen wat u maximaal kunt lenen. Dat zegt namelijk niets over wat u wilt lenen. Het is belangrijk vooraf goed na te gaan wat de consequenties zijn van een lening.

 

Alleen zo kunt u een goede beslissing nemen of u daadwerkelijk geld wilt lenen.

 

De ervaren en gediplomeerd leenadviseur zal u helpen bij het maken van de juiste keuze. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van een lening en de voorwaarden zijn niet overal gelijk. Het is de bedoeling dat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Raadpleeg dus een ervaren financieel adviseur. Een adviseur die weet waar hij over spreekt. En laat u vooral geen onnodige bijproducten aanpraten wanneer u deze niet nodig heeft, maar wees u wel bewust van de risico's die kleven aan het afsluiten van een krediet.