De Sociale Banken Nederland is een samenwerkingsverband tussen gemeentelijke kredietbanken zonder winstoogmerk. Vroeger ook wel bekend als de stadsbank. De sociale lening is bestemd voor mensen die tot 130% van het bruto minimumloon aan inkomen hebben.

 

De SBN biedt ook budgetbeheer en financiële begeleiding aan. De SBN richt zich voornamelijk op de mensen die niet bij andere geldverstrekkers kunnen aankloppen gezien hun lage inkomen. Bij de sociale lening is sprake van rente, net als bij iedere andere lening. Er wordt afgesproken hoeveel er wordt geleend, in hoeveel termijnen wordt terugbetaald en wat het termijnbedrag wordt.

 

Soms is het ook mogelijk om met een hoger inkomen dan 130% van het bruto minimum een sociale lening af te sluiten. Dit is het geval wanneer er sprake is van een negatieve BKR codering. Ook in het geval van problematische schulden kan de SBN besluiten een sociale lening te verstrekken. Ook iemand die op grond van zijn leeftijd of door een tijdelijke verblijfsvergunning niet bij een reguliere bank kan lenen, kan soms bij de SBN terecht.

 

Realiseert u zich altijd dat het maken van meer schulden geen oplossing is voor financiële problemen. Daarbij kost geld lenen altijd geld. Ook in het geval van de sociale lening.