Het is afhankelijk van uw wensen hoe snel u geld kunt lenen. Gaat u namelijk voor een kleine lening, die u slechts voor korte duur nodig heeft, dan bestaat de mogelijkheid een flitskrediet of minilening aan te vragen. Dit zijn leningvormen die zich kenmerken door een zeer korte looptijd, een relatief laag leenbedrag en het ontbreken van rente.

 

Wanneer u echter via de reguliere wijze, waar de mogelijkheid bestaat een maximale lening op basis van uw inkomen en kredietwaardigheid af te sluiten, een lening of krediet aanvraagt krijgt u te maken met de standaard wet- en regelgeving die zich richt op onderzoek. Het onderzoek waaruit moet blijken of u en in welke mate u kredietwaardig bent. Over het algemeen kan dit enkele weken en soms zelfs wel een maand duren.

 

Snelle leningen zijn een doorn in de ogen van de regering. De afgelopen jaren zijn er verschillende Kamervragen over gesteld. Snelle leningen hebben namelijk te maken met een probleem aan de uitgavenkant van de consument. En hoewel dit behoorlijk hypocriet kan klinken uit de mond van de overheid, hebben ze natuurlijk wel een puntje. Geld uitgeven wat er niet is, brengt altijd problemen met zich mee. Mocht u toch een lening nodig hebben om bepaalde aankopen te kunnen doen, realiseert u zich dan altijd dat geld lenen geld kost en dat de lening die u afsluit moet worden terugbetaald.