Snel krediet aanvragen is mogelijk met een minilening of een flitskrediet. Misschien kent u wel de Amerikaanse "payday loans". De leningen die lopen tot aan de dag na de salarisbetaling van de geldlener. Een dergelijke leenvorm is in Nederland bekend als het flitskrediet of een minilening.

 

Het flitskrediet kenmerkt zich door het lage leenbedrag en de korte looptijd. Het leenbedrag varieert van enkele tientallen tot enkele honderden euro's. Er wordt vaak een maximum ingesteld van 500 tot 750 euro. Wilt u meer lenen dan zal de geldverstrekker ook meer tijd nodig hebben voor het beoordelen van uw kredietwaardigheid.

 

Voor grotere bedragen kunt u kijken naar de mogelijkheden die de persoonlijke lening en het doorlopend krediet bieden. Hoe snel het geld op uw bankrekening wordt gestort hangt af van hoe snel u alle bewijsstukken kunt sturen en hoe snel de geldverstrekker uw aanvraag kan beoordelen.

 

Heeft u echt snel krediet nodig en het gaat om een klein bedrag, dan is de minilening of het flitskrediet de snelste manier om aan het geld te komen. Binnen enkele uren na de goedkeuring door de geldverstrekker wordt het geld al op uw bankrekening gestort.