U bent niet de enige die snel een lening wil afsluiten. Er zijn zelfs zoveel mensen die deze zelfde behoefte hebben dat er sinds enkele jaren een nieuwe markt is ontstaan voor aanbieders van snelle en hele snelle leningen. De producten die in deze markt worden aangeboden noemt men flitskrediet, minilening of minikrediet. Deze kredietvormen zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk waar deze minileningen Pay Day Loans worden genoemd, naar het korte karakter en de mogelijkheid de salarisbetaaldag naar voren te halen.

 

Het grote kenmerk van minileningen is dat zij binnen 'no time' - soms zelfs binnen 15 minuten - geregeld kunnen zijn. De aanvraagprocedure van de minilening is via SMS of internet en er is geen sprake van een toetsing en registratie bij het Bureau Krediet Registratie.

 

De bedragen die geleend kunnen worden zijn over het algemeen relatief klein - tot 500 euro, en wanneer u niet op het afgesproken tijdstip kunt terugbetalen an wordt zonder pardon na één herinnering het incassobureau of de deurwaarder ingeschakeld.

 

De vergoeding die u betaalt voor een minilening wordt vaak versleuteld in een vorm van administratiekosten. Dit wordt gedaan omdat een rentevergoeding volgens de Wet op het Financieel Toezicht aan bepaalde strenge en stricte voorwaarden moet voldoen.

 

Er is momenteel wetgeving in de maak die de positie van de consument bij minileningen beschermd. De minileningen en flitskredieten vallen hierdoor onder toezicht van de AFM met alle gevolgen vandien.

 

Wanneer u een minilening of een flitskrediet wilt aanvragen kunt u terecht bij partijen als Cashbob, Voorschotje, Minilening of alle anderen. Er staan er een aantal op deze website vermeld. Wanneer u besluit een minilening af te sluiten, realiseert u zich dan goed dat geld lenen geld kost en dat u de lening op de afgesproken datum moet terugbetalen.