Het flitskrediet is een slimme manier om onder de wet- en regelgeving uit te komen die geldt voor kredietverlening en kredietregistratie in Nederland. Door onder de registratiegrens te blijven hoeft men de registratie niet bij het BKR in Tiel te melden en door kosten te berekenen in plaats van rente is de vraag of er überhaupt van een krediet gesproken kan worden. Dan is er nog de termijn van het flitskrediet. Deze is dusdanig kort dat men onder normale voorwaarden niet valt onder de regelgeving rondom leningen en kredieten.

 

Gezien de beperkte grootte van het flitskrediet worden over het algemeen slechts kleine uitgaven met deze kredietvorm gedekt. Het is daarom ook de vraag of de relatief hoge kosten die verbonden zijn aan deze vorm van snel geld lenen wel opwegen tegen de aankoop.

 

Wie in Nederland in aanmerking wil komen voor een flitskrediet kan zich wenden tot verschillende aanbieders. De grootste aanbieders beiden een vergelijkbaar product waarbij een korte looptijd – soms zelfs maximaal 21 dagen – gecombineerd wordt met administratiekosten voor de lening. Voor veel Nederlandse consumenten is het flitskrediet de laatste mogelijkheid om geld te lenen. Door de grote hoeveelheid registraties bij het BKR is het bijna onmogelijk geworden toch nog ergens een lening of krediet af te sluiten.

 

Snel een flitskrediet regelen is mogelijk. Het is namelijk vaak al binnen een kwartiertje geregeld. Het geld kan na goedkeuring, wat regelmatig online of telefonisch gedaan wordt, binnen 15 minuten al op uw rekening staan. En dit is interessant. Zeker wanneer u snel geld nodig heeft.