Een persoonlijke lening is bij verschillende geldverstrekkers online aan te vragen. Op basis van uw inkomen en uw vaste lasten kunt u laten berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen. Bij de persoonlijke lening wordt er tegen een vaste rente geleend. Daarnaast staan de looptijd en het termijnbedrag vast. Vervroegd aflossen is vaak mogelijk, maar houdt u rekening met boeterente. Omdat afgelost geld niet kan worden opgenomen geeft de persoonlijke lening zekerheid over de aflossing.

 

De rente bij een persoonlijke lening is hoger dan de rente bij een hypotheek, omdat er geen sprake is van een onderpand en zekerheid zo ontbreekt. De rente bij een persoonlijke lening is lager dan de rente bij een doorlopend krediet. Bij het doorlopend krediet kan afgelost geld weer worden opgenomen, waardoor er sprake is van meer onzekerheid over de aflossing.

 

Een persoonlijke lening is een prima keuze als u bijvoorbeeld geld wilt lenen voor de aankoop van een auto en de rente bij verkoop op afbetaling onaantrekkelijk is. De meeste geldverstrekkers bieden de persoonlijke lening aan. De geldverstrekker wil een kopie zien van uw legitimatiebewijs, uw arbeidsovereenkomst en de meest recente loonstroken. Doorgaans vindt er ook een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) plaats. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan ontvangt u het geleende geldbedrag op uw bankrekening.