De eisen die geldverstrekkers opleggen aan consumenten die een lening willen afsluiten worden met de dag strenger en strikter. Het wordt hiermee voor grote groepen in de samenleving steeds lastiger een lening af te sluiten. Gelukkig zijn er toch een aantal manieren om snel geld te regelen. We bespreken er hier een aantal.

 

De allersnelste manier om geld te lenen of te krijgen is waardevolle producten die u in uw bezit heeft te verpanden bij de bank van lening of een pandjeshuis. Ook kunt u vanzelfsprekend deze producten verkopen. Hoewel deze oplossing niet altijd de meest wenselijke is, is het voor velen wel een oplossing.

 

Wanneer u echter niets te verkopen heeft, of u dit in de verste verte niet ziet zitten, bent u in de meeste gevallen op lenen aangewezen. Nu is lenen met de dag lastiger geworden en kunnen veel Nederlandse consumenten door registraties of coderingen bij het BKR geen lening meer afsluiten. Er zijn voor deze groep enkele oplossingen. Deze oplossingen kunnen gevonden worden in de particuliere geldverstrekking of de minileningen en flitskredieten.

 

Particuliere geldverstrekking is geldverstrekking die niet voldoet aan wet- en regelgeving waarbij de afspraken tussen de partijen onderling geregeld worden. De partijen kunnen de afspreken door een gang naar de rechter afdwingen, maar verdere machtsmiddelen ontbreken over het algemeen. Wanneer u mensen kent die u geld uit kunnen lenen is het verstandig de overeenkomst van geldlening op te laten maken door en te bekrachten bij een notaris.

 

Wanneer u niet wilt dat uw omgeving weet dat u schulden aangaat, kunt u anoniem en veilig lenen bij minilening en flitskrediet aanbieders. Dit zijn aanbieders van leningen met een zeer korte looptijd en een laag bedrag, meestal enkele honderden euro’s. Flitskredieten en minileningen hebben als kenmerk dat er geen rente in rekening gebracht wordt maar kosten. Deze kosten kunnen flink oplopen wanneer de geldnemer zich niet aan de overeengekomen afspraken kan houden. Houdt hier dus vooral rekening mee wanneer u ervoor kiest een minilening of flitskrediet aan te vragen.