Zo kunt u binnen enkele uren al geld gestort krijgen op uw bankrekening wanneer u een minilening of flitskrediet online aanvraagt. Hierbij wordt een klein bedrag geleend dat varieert van enkele tientallen tot enkele honderden euro's. De looptijd van deze lening is zeer kort. Tussen de dertig dagen en drie maanden. Vergelijkbaar zijn de Amerikaanse "payday loans". Hierbij wordt geld geleend tot de dag na de uitbetaling van het salaris van de aanvrager. Dan moet het bedrag terugbetaald worden.

 

Naast de minilening of het flitskrediet kunnen ook grotere leningen online worden aangevraagd. Bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het grote voordeel van geldverstrekkers die uitsluitend online werken is dat ze een lage rente kunnen hanteren doordat ze kostenefficiënt werken. Een geldverstrekker wil vaak wel weten dat u echt bent wie u zegt dat u bent en daarom zult u een kopie van uw legitimatiebewijs moeten toesturen. Tevens zal een geldverstrekker vaak een kopie van uw arbeidscontract en de loonstroken van de laatste twee maanden willen zien.

 

Een mogelijkheid voor het online aanvragen van een hypothecaire lening biedt MoneYou. Met de MoneYou Internet Hypotheek doorloopt u veel stappen van het hypotheekaanvraagtraject zonder de hulp van een hypotheekadviseur. Daarbij moet u wel verstand hebben van de verschillende hypotheekvormen en weten wat uw financiële mogelijkheden zijn.