Een flitskrediet, een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een hypotheek kunt u via diverse websites aanvragen. Een flitskrediet is vooral handig wanneer u direct geld nodig heeft. Het geld staat bij een flitskrediet namelijk binnen een paar uur op uw rekening. Lenen kan tot duizend euro en de geldverstrekker zal geen toetsing doen bij het BKR. Een nadeel van het flitskrediet is de hoge rente en de zeer korte looptijd. De looptijd is in de meeste gevallen maximaal twee maanden.

 

Een groter bedrag kunt u lenen met een persoonlijke lening. Dit is een lening tegen vaste rente. Online kunt u berekenen hoeveel u kunt lenen tegen welke looptijd en welk maandbedrag daarbij hoort. Eerder aflossen is met de persoonlijke lening in de meeste gevallen mogelijk, maar hiervoor moet u vaak boeterente betalen.

 

Het doorlopend krediet is een flexibele leenvorm die eveneens online aan te vragen is. Met het doorlopend krediet kunt u afgelost geld weer opnemen. Dit is handig wanneer u vaker dan één keer extra geld nodig heeft. Bij het doorlopend krediet betaalt u wel meer rente dan bij de persoonlijke lening.

 

De internethypotheek is een redelijk nieuw fenomeen. Een groot deel van de hypotheekaanvraag kunt u online regelen. Erg handig, maar u moet daarvoor wel kennis over hypotheken hebben. Het kan daarom geen kwaad u te oriënteren of een hypotheekadviseur te spreken voordat u een internethypotheek aanvraagt.

 

Bij het online lenen van geld zal de geldverstrekker altijd de nodigde documenten willen zien. Denk aan een kopie van uw legitimatiebewijs, uw arbeidsovereenkomst en diverse loonstroken. Wanneer een scanner heeft dan kunt u deze documenten digitaal opsturen.