Hoewel rond online geldzaken regelen lange tijd het beeld hing dat het onveilig is, zien steeds meer huishoudens het gemak ervan in. En dat is logisch, want er wordt steeds meer mogelijk online. Zo kunt u tegenwoordig ook geld lenen.

 

U kunt bijvoorbeeld een klein bedrag lenen tegen een looptijd van slechts enkele weken. Deze lening wordt een minilening genoemd. Na de aanvraag staat het geld al binnen een paar uur op uw bankrekening. Omdat er een klein bedrag wordt geleend (maximaal duizend euro) wordt er geen toetsing bij het BKR gedaan.

 

Ook kunt u online een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aanvragen. Bij deze leningen gaat het vaak om grotere bedragen. Hierbij vindt wel een BKR toetsing plaats. Meestal dient u hiervoor een kopie van uw legitimatiebewijs, uw arbeidsovereenkomst en enkele loonstroken in te sturen.

 

Zelfs het aanvragen van een hypotheek kan online. Sommige geldverstrekkers bieden de internethypotheek aan, waarbij u een groot deel van de aanvraag online kunt afhandelen.