Voor het online lenen van geld zijn verschillende mogelijkheden. Koopt u online een product, dan kunt u in veel gevallen kiezen voor verkoop op afbetaling. U betaalt het product dan af in termijnen. Daarnaast is het mogelijk om een minilening af te sluiten. Dit is een kleine lening met een leenbedrag van maximaal duizend euro. Voordelen van de minilening zijn dat er geen BKR toetsing wordt gedaan en dat het geld relatief snel op uw rekening wordt gestort. Een nadeel van de minilening is de zeer korte looptijd en de relatief hoge rente.

 

Wilt u meer geld online lenen? Dan kunt u ook kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een groter bedrag vindt vanzelfsprekend wel een toetsing bij het BKR plaats. Op vergelijkingswebsites treft u de leningen met de laagste rente aan.

 

Een vrij nieuw verschijnsel is de internethypotheek. Bij deze hypotheek vindt de aanvraag voor een aanzienlijk deel online plaats. Bewijsstukken zoals uw legitimatiebewijs, uw arbeidscontract, loonstroken en een werkgeversverklaring kunt u simpelweg inscannen en digitaal indienen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet u wel langs de notaris om de hypotheekakte te ondertekenen.