De huidige snelle tijd waar internet vrijwel iedereen ter beschikking staat zorgt voor een verandering in het aanvraagbeleid van kredietverlening. Online geld lenen is tegenwoordig mogelijk. Of het nu gaat om een flitskrediet of minilening of dat er sprake is van een ‘echt’ krediet, het is tegenwoordig mogelijk via internet.

 

Online geld lenen kan bij voorkeur gedaan worden bij specialisten in deze materie. Juist de partijen die zich maken voor online geld lenen werken vaak op basis van een kostenefficiënte manier waardoor de rente die u betaalt voor de lening vaak lager kan uitvallen. Het is dus aantrekkelijk te bekijken welke geldverstrekkers via een online platform hun producten kunnen aanbieden. Enkele van deze aanbieders waar online geld lenen mogelijk is, zijn op deze website voor u geselecteerd.

 

Wanneer u online geld wilt lenen is het verstandig u te realiseren dat ook de online geldverstrekker een aantal bescheiden van u nodig zal hebben. Naast een kopie van uw paspoort en uw inkomstengegevens moet u er rekening mee houden dat de geldverstrekker een en soms zelfs twee aansluitende maanden van loonbijschrijving op uw bankrekening wil ontvangen zodat hij deze kan controleren. In een aantal gevallen wordt gecontroleerd bij het UWV of de aanvrager van het krediet ook daadwerkelijk werkt. Het UWV kan dit aangeven doordat werkgevers verplicht zijn sociale lasten per werknemer af te dragen. Een extra controle middel voor de partij die online geld lenen mogelijk maakt.

 

Een van de wettelijke uitdagingen bij online geld lenen heeft betrekking op de identificatieplicht. De geldgever moet namelijk naast een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs ook kunnen verifiëren dat u daadwerkelijk de persoon bent van wie dat paspoort is. Hoe dit geregeld wordt, kunt u allemaal merken wanneer u bij een van de geldverstrekkers die online geld lenen mogelijk maken terecht komt.

 

Zowel online als offline geld lenen hebben met elkaar gemeen dat een lening wordt afgesloten. Een lening die weer moet worden terugbetaalt. De overheid waarschuwt altijd met de slogan ‘geld lenen kost geld’. En ook bij online geld lenen moet u dit in het achterhoofd houden. Geld lenen kost geld!