Het aanvragen van een minilening gaat eenvoudig online. De geldverstrekker stelt meestal voorwaarden zoals dat u geen uitkering mag hebben, de Nederlandse nationaliteit moet hebben, in Nederland moet wonen en tussen 21 en 65 jaar oud moet zijn. Omdat het bij een minilening gaat om het lenen van een klein bedrag vindt er geen BKR toetsing plaats. Met een minilening kunt u in de meeste gevallen tot 750 euro lenen.

 

De geldverstrekker vraagt bij uw aanvraag voor een minilening een kopie van uw legitimatiebewijs en uw laatste loonstroken. Deze documenten kunt u doorgaans digitaal aanbieden. Overigens zijn er wel degelijk geldverstrekkers die geld lenen aan mensen met een uitkering. Het is een kwestie van goed zoeken naar een geldverstrekker die deze mogelijkheid biedt. Omdat het gaat om een lening zonder BKR zullen lopende kredieten geen belemmeringen vormen voor de minilening.

 

De minilening kan worden ingezet om een korte periode te overbruggen. De minilening is vergelijkbaar met de "payday loan" in de Verenigde Staten. Daar kan men een kleine bedrag lenen die moet worden terugbetaalt de dag na de salarisbetaling. Ook bij de minilening is sprake van een zeer korte looptijd, variƫrend van vijftien dagen tot drie maanden.