Aan de hand van uw inkomen kan een geldverstrekker vaststellen hoeveel u kunt lenen. Naast het inkomen speelt ook het feit of er een onderpand in het spel is een rol bij de berekening van lenen. Bij een hypotheek is er sprake van een onderpand. De executiewaarde van het onderpand is dan bepalend. Hoe hoger de waarde van het onderpand, hoe meer u doorgaans kunt lenen. Een geldverstrekker krijgt daarbij het zogenaamde recht van hypotheek. Dit houdt in dat de geldverstrekker de woning in de verkoop kan zetten als u de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Omdat de geldverstrekker zo meer zekerheid heeft wordt ook de rente lager.

 

Ten slotte kunnen er factoren een rol spelen die met de consument te maken hebben. Lopende leningen hebben invloed op hoeveel u nog extra kunt lenen. Ook kunnen een tijdelijk contract en het feit dat u ondernemer bent zorgen voor een lager leenbedrag. Een bank kan in een dergelijk geval ook strengere voorwaarden stellen en een hogere rente hanteren.

 

Wilt u geld lenen voor een huis, laat u dan altijd bijstaan door een erkend hypotheekadviseur. Deze is ervaren en weet voor u een passende hypotheek te vinden. Een hypotheekadviseur kan ook nauwkeuriger bepalen wat uw maximum leenbedrag is dan een adviestool die u her en der online aantreft.

 

Op deze website wordt het aanvragen en het berekenen van een lening of een hypotheek uitgebreid beschreven. Onthoudt u altijd dat geld lenen geld kost.