Het bereken van dit maximaal leenbedrag kan per geldverstrekker verschillen. Dit heeft met name te maken met de wijze waarop het aan u uit te lenen geld wordt aangetrokken. Wanneer dit makkelijk is voor de geldverstrekker en hij hiervoor relatief weinig hoeft te betalen, is het makkelijker u een lage rente te bieden en daarmee een hogere lening.

 

Het maximaal leenbedrag is niet zomaar een bedrag waar u altijd maar vanuit kunt gaan. Tijden veranderen en de overheid bemoeit zich steeds verder met de maximale leencapaciteit. De vraag is of dit moment daar goed voor gekozen is, maar dat is niet waar wij bij stil blijven staan. Het gaat er de redactie van deze site om dat u weet waar u aan toe bent zonder dat u met een dode mus wordt blij gemaakt.

 

Het inkomen dat de consument verdient en het betalingsverleden van deze consument zijn de meest belangrijke factoren bij het bepalen van het maximaal leenbedrag. Wanneer de consument immers heeft aangetoond niet zo trouw van betalen te zijn, dan zal een nieuwe geldverstrekker ook niet staan te springen om geld uit te lenen.

 

Een van de steeds belangrijk wordende factoren bij het bepalen van het maximaal leenbedrag is het netto besteedbaar inkomen. Een lage leenrente kan hier een grote invloed op hebben. Maar meer daarover leest u in de artikelen geplaatst op deze website die volledig gericht zijn op dit onderwerp.