Een leningadviseur biedt de consument een brede keuze uit verschillende financiële leenproducten. Zo is het mogelijk een persoonlijke lening of een consumptief krediet af te sluiten. Beide van deze leningvormen moeten vanzelfsprekend worden afgelost en terugbetaald. Het verschil tussen beide leningvormen is dat de mogelijk bestaat om bij een consumptief krediet de ingeloste bedragen weer op te nemen. Bij een persoonlijke lening wordt iedere maand direct een stuk van de lening afgelost. Uw leningadviseur legt u exact uit waarop u moet letten bij het afsluiten van een lening en laat u weten welke kredietvorm het beste bij uw persoonlijke situatie past.

 

Zoals alle andere adviseurs die zich bezighouden met financieel advies moet ook de leningadviseur een aantal opleidingen volgen en zich jaarlijks laten bijscholen. Dit is vanuit de overheid opgelegd om u te beschermen. U verdient namelijk het beste en dat is met financieel advies alleen mogelijk wanneer u up to date en kwalitatieve informatie ter beschikking heeft.

 

Wanneer u een lening gaat afsluiten is het verstandig voordat u een afspraak met de leningadviseur maakt te bekijken wat u nu exact wilt. Een lening is namelijk niet altijd de juiste oplossing. Wellicht kunt u in de privé situatie aanzienlijke besparingen realiseren op uw vaste lasten, bijvoorbeeld door een ander mobiel telefoonabonnement, een andere energieleverancier of een nieuwe hypotheek af te sluiten. Met een lening wordt u namelijk erg in uw bewegingsvrijheid beperkt. Indien u tot de conclusie komt dat u toch een lening wilt afsluiten zijn er voldoende leningadviseurs die u daarbij kunnen helpen. Op deze pagina staan er enkele vermeld. Indien u een BKR codering heeft is het verstandig eerst te kijken of u deze codering kunt laten verwijderen. Er zijn specialistische bureaus die zich richten op het verwijderen van foutieve BKR registraties. Dan moet echter wel de grondslag van de registratie aan te vechten zijn. In een aantal gevallen is deze grondslag niet correct en kan dus de registratie met terugwerkende kracht worden verwijdert. Denkt u alleen wel goed na of deze BKR registratie in uw ogen terecht is of niet. Wanneer u te laat bent met betalen, ongeacht de reden, is de registratie terecht en kunt u hier niets aan doen. Zielige verhalen tellen niet. Te laat is te laat.