Wanneer u bij de bank aanklopt voor een lening als ZZP'er, dan kan het zijn dat de bank te veel risico's ziet en uw aanvraag afwijst. Gelukkig zijn er naast de regulier bank ook enkele andere mogelijkheden voor een ZZP lening.

 

Iemand die een onderneming begint vanuit een uitkeringspositie kan via het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (BBZ) een lening aanvragen. U krijgt dan maandelijks geld gestort totdat u zelf in uw onderhoud kunt voorzien. Het gaat hierbij om een renteloze lening.

 

ZZP'ers die niet bij de reguliere bank terrecht kunnen voor een lening, kunnen doorgaans terecht bij Qredits. Qredits is door overheid en diverse banken in het leven geroepen om het ZZP'ers gemakkelijker te maken om geld te lenen. Samenwerkende banken zijn de ING bank, Fortis, Rabobank en de ABN AMRO. Bij Qredits kunt u tot vijftigduizend euro lenen.

 

Tenslotte kunt u kiezen voor crowdfunding. Verschillende investeerders kunnen dan besluiten om in uw onderneming te investeren. Of investeren in uw bedrijf voor hen interessant is, beslissen zijn aan de hand van uw ondernemingsplan.