Voor ondernemers is het lastig om bij een reguliere bank aan te kloppen voor een lening. Veel geldverstrekkers lenen namelijk liever geld uit aan mensen met een vast inkomen. Daarom zal een ondernemer vaak naar andere mogelijkheden voor een lening moeten kijken.

 

Start u een onderneming vanuit een uitkeringspositie? Wanneer u bijstandsuitkering of een WW-uitkering heeft is het mogelijk een onderneming te starten. Dit staat vastgelegd in het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (BBZ). U kunt dan een lening krijgen totdat u in uw eigen onderhoud kunt voorzien.

 

Ook is Qredits zeer interessant voor ondernemers. Qredits is opgericht door de overheid en enkele banken. Qredits richt zich speciaal op financiering aan ondernemers. Leningen tot 50.000 euro zijn mogelijk. U kunt daarbij een garantiestelling door de Staat krijgen. Aangesloten geldverstrekkers zijn de ING Bank, ABN AMRO, Fortis en de Rabobank.

 

U kunt ook kijken of u buiten een kredietverstrekker om een financiering kunt krijgen via crowdfunding. Investeerders die iets zien in uw bedrijfsplan, kunnen in uw onderneming investeren. Een investeerder wil zijn geld natuurlijk wel terugverdienen. Er kan worden afgesproken dat het geld met rente wordt terugbetaald of een investeerder kan het geld terugverdienen door zijn aandeel in de onderneming te verkopen.