Wanneer u een lening aanvraagt wilt u natuurlijk de voordeligste aanbieding. Reden om van diverse leningen de rente, leensoort en voorwaarden te vergelijken zodat u komt tot de goedkoopste lening. Dit vergelijken van leningen kan op diverse websites. Ook wanneer u een lopende lening heeft en deze wil oversluiten naar een goedkopere lening dan kan het raadzaam zijn om de lening te vergelijken met andere leningen.

 

Bij het oversluiten van een lening moet u in veel gevallen boeterente betalen. Dit omdat u in feite het contract van de lening openbreekt. Wanneer u een lening oversluit wordt de oude lening geheel of voor een deel afgelost. Of een lening oversluiten voordelig is, hangt af van de kosten die het oversluiten met zich meebrengt. Oversluiten is overigens ook niet altijd mogelijk. Wanneer uw financiele toestand momenteel minder goed is dan op het moment dat u de lening heeft aangevraagd, is het maar de vraag of u hetzelfde geldbedrag bij een andere geldverstrekker kunt lenen.

 

Het vergelijken van een hypothecaire lening is niet altijd even eenvoudig. Dit kunt u het beste samen met een hypotheekadviseur doen. Sommige hypotheken brengen extra kosten met zich mee in de vorm van een gekoppelde verzekering. Bovendien zijn de rekentools om de kosten van hypotheken te vergelijken niet altijd up-to-date.