Het oversluiten van een lening is interessant wanneer u bij een andere geldverstrekker een lening tegen een lagere rente kunt afsluiten. Houd er wel rekening mee dat u bij de oude geldverstrekker in veel gevallen boeterente moet betalen bij het vervroegd aflossen van de lening.

 

Ook wanneer u meerdere kleinere leningen heeft lopen is het oversluiten naar één lening interessant. In de meeste gevallen is het namelijk goedkoper. Meerdere leningen zorgen daarnaast voor onoverzichtelijke financiën. Oversluiten van de leningen zorgt ervoor dat de financiën weer overzichtelijk worden. Bij het oversluiten worden de lopende lening geheel of gedeeltelijk afgelost.

 

Het oversluiten van een lening is ook interessant wanneer u meer wilt lenen. U vraagt dan een lening aan voor een hoger kredietbedrag en lost daarmee de oude lening af. Vanzelfsprekend moet uw financiële toestand wel zodanig zijn dat u het leenbedrag kunt verhogen.

 

Online zijn er verschillende adviestools die kunnen berekenen of de lening oversluiten voordelig is. Het is raadzaam gebruik van deze adviestools te gebruiken. Wees u er wel bewust van dat u bij het vervroegd aflossen van een lening vaak te maken krijgt met boeterente.