Het online aanvragen is mogelijk voor verschillende leenvormen. U kunt een flitskrediet, een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en zelfs hypotheken online aanvragen.

 

Bij het online aanvragen van een lening zult u nog wel bewijsstukken moeten opsturen naar de geldverstrekker, zoals een kopie van uw legitimatiebewijs, arbeidscontract en de laatste twee loonstroken. U kunt deze bewijsstukken in veel gevallen ook digitaal aanbieden. Net zoals bij een gewone lening wordt er in de meeste gevallen een BKR toetsing gedaan.

 

Een flitskrediet is een lening waarbij een klein bedrag wordt geleend. Het maximum is in de meeste gevallen 500 of 750 euro. Binnen enkele weken moet dit bedrag worden terugbetaald. Het flitskrediet lijkt sterk op de Amerikaanse "payday loans" die bedoeld zijn om de periode tot aan de eerstvolgende salarisbetaling te overbruggen.

 

De online lening leidt in veel gevallen tot een lage rente. Geldverstrekkers die de leningen uitsluitend online aanbieden, werken vaak kosteneffici├źnt. Omdat de geldverstrekker minder kosten hoeft te maken wordt ook de rente lager.

 

Tegenwoordig is het ook mogelijk een Internet Hypotheek aan te vragen. Daarbij zult u niet alles via internet kunnen regelen. Zo zult u bijvoorbeeld nog wel naar de notaris moeten om de hypotheekakte te ondertekenen.