Steeds meer geldverstrekkers bieden de mogelijkheid aan om online een lening af te sluiten. Sommige geldverstrekkers bieden de lening zelfs uitsluitend online aan. Hierdoor wordt er kosteneffici├źnt gewerkt en dat zult u terugzien in een lage rente.

 

Wanneer u online een lening wilt afsluiten is het verstandig om te weten over de diverse leenvormen. Allereerst is er de persoonlijke lening. Daarbij leent u een vast bedrag bij de geldverstrekker. Het bedrag wordt op uw rekening gestort. De terugbetaling vindt plaats over een vast aantal termijnen. Het termijnbedrag is iedere termijn hetzelfde. Met een persoonlijke lening leent u tegen een vaste rente.

 

Naast de persoonlijke lening bieden veel geldverstrekkers ook het doorlopend krediet aan. Bij deze leenvorm kunt u naast geld aflossen ook weer geld opnemen. Een zeer flexibele leenvorm dus. Overigens schuilt er in de flexibiliteit ook weer een gevaar. Omdat u steeds weer geld kunt opnemen kan het zeer lang duren voordat de complete lening is afgelost.

 

Bij het online afsluiten van een lening vindt net als bij het afsluiten van een gewone lening meestal een BKR toetsing plaats. Of u kunt lenen en hoeveel u eventueel kunt lenen is deels afhankelijk van eventuele lopende schulden. Verder moet ook uw inkomen toereikend zijn om te lenen. Ziet de geldverstrekker veel risico, dan zal de lening niet verstrekt worden of alleen tegen strenge voorwaarden of hoge rente worden verstrekt. Meestal zal de geldverstrekker de salarisstroken van de afgelopen twee maanden willen zien. Verder dient u te bewijzen dat u daadwerkelijk de aanvrager bent. U moet daarvoor een kopie van uw legitimatiebewijs opsturen.