Heeft u snel geld nodig en wilt u een klein bedrag lenen, dan is een flitskrediet of minilening mogelijk een interessante keuze. Deze vraagt u online aan. Het moet gaan om een klein bedrag. Meer dan 750 euro kunt u met een minilening doorgaans niet lenen. Een groot voordeel van het flitskrediet is dat er doorgaans geen BKR toetsing wordt gedaan. Zo wordt het ook mogelijk voor mensen die al leningen hebben lopen om direct over geld te beschikken. Wanneer de aanvraag van een minilening wordt goedgekeurd staat het geldbedrag al binnen enkele uren op uw bankrekening. De looptijd van een minilening is erg kort. Variërend van enkele weken tot drie maanden.

 

Wilt u een groter geldbedrag lenen en wilt u een langere looptijd, dan zijn de persoonlijke lening of het doorlopend krediet goede opties. Bij de persoonlijke lening leent u een vast bedrag en is er sprake van een vaste rente. Ook de looptijd staat vast. Met de persoonlijke lening weet u precies wat u moet betalen.

 

De rente bij een persoonlijke lening is langer dan de rente bij een doorlopend krediet. Dit komt omdat het doorlopend een flexibele leenvorm is. De consument kan tot een bepaald kredietlimiet geld opnemen. Daardoor is er minder zekerheid over de aflossing, waardoor de rente hoger is bij het doorlopend krediet.

 

Bij een hypothecaire lening is er een onderpand, en dus ook een zekerheid voor de geldverstrekker. Dit vertaalt zich in een lagere rente dan bij het doorlopend krediet en bij de persoonlijke lening. Wanneer iemand een woning met overwaarde heeft, dan is geld lenen en consumptief gebruiken mogelijk met een zogeheten tweede hypotheek.