Consumptieve lening berekenen

Het eenvoudigst werkt daarbij de persoonlijke lening of de lening op afbetaling. Daarbij wordt een vast bedrag geleend en in een vast aantal termijnen terugbetaald. Uw maximale leenbedrag voor de persoonlijke lening kunt u bij veel geldverstrekkers online berekenen. Dit zal afhankelijk zijn van uw inkomen en het type arbeidsovereenkomst die u bij een werkgever heeft. Het zal gemakkelijker zijn om geld te lenen met een vat contract dan met een tijdelijk contract.

 

Bij het doorlopend krediet is het niet altijd gemakkelijk om de totale kosten te berekenen. U heeft te maken met variabele rentetarieven en de rente die u moet betalen is afhankelijk van de hoeveelheid geld die u daadwerkelijk opneemt. Er is sprake van een kredietlimiet. Dit is de bovengrens van wat u kunt opnemen. U kunt de kredietlimiet met de bank afspreken, maar het maximum hiervan zal altijd afhankelijk zijn van uw inkomen.

 

 

Hypothecaire lening berekenen

Voor het berekenen van een hypothecaire lening kunt u verschillende adviestools raadplegen op het internet. Er zijn diverse van dergelijke tools beschikbaar voor het berekenen van de bruto en netto maandlasten van een hypothecaire lening bij een geldverstrekker. Ook zijn er diverse websites waar deze lasten bij diverse geldverstrekkers worden vergeleken. Maar pas op, dergelijke tools zijn niet altijd up-to-date en de wetgeving omtrent hypotheken is aan verandering onderhevig. Deze wijzigingen in de regels beïnvloeden uiteraard uw lasten.

 

Wilt u zeker weten dat de juiste lasten bij een hypothecaire lening worden berekend, dan ontkomt u niet aan een gesprek met een hypotheekadviseur. Sommige hypotheekadviseurs zijn aangesloten bij een specifieke geldverstrekker, andere kunnen met verstillende partijen om de tafel gaan zitten. Het mag duidelijk zijn dat een hypotheekadviseur aangesloten bij een bepaalde geldverstrekker alleen aanbiedingen kan doen bij die geldverstrekker, waar de onafhankelijke hypotheekadviseur verschillende aanbiedingen van meerdere geldverstrekkers kan vergelijken.