Geld lenen bij de bank

Er zijn geldverstrekkers die absoluut geen lening zullen verstrekken aan mensen met een uitkering. U zult daar dus ook niet hoeven aankloppen. Maar er zijn genoeg geldverstrekkers die kijken naar wat er wel mogelijk is. U kunt in eerste instantie kijken of u bij uw eigen bank kunt lenen. Wat voornamelijk een rol speelt is of u wel maandelijks het termijnbedrag zult kunnen betalen. Ook weegt een registratie bij het BKR mee. Het zal gemakkelijker zijn om een lening aan te vragen wanneer u een wel onderpand heeft zoals een koopwoning.

 

 

Particulier geld lenen

Een alternatief is particulier geld lenen. Dit wordt ook wel een onderhandse lening genoemd. Hierbij leent u geen geld bij de bank maar bij een particulier. Dit kan een kennis zijn of een familielid. Over de lening moeten afspraken worden gemaakt in een zogenaamde leningovereenkomst. Deze kan worden bekrachtigd bij een notaris, maar dit is niet verplicht. Houd ook rekening met notariskosten.

 

 

Sociale lening

Leeft u echt onder een bepaald minimum inkomen dan kunt u ook een sociale lening aanvragen. Dit kan bij de Sociale Banken Nederland (SBN). Deze banken hebben geen commercieel belang. De rente bij de SBN is lager dan bij andere banken. De aangeboden leenvormen zijn de persoonlijke lening en het aflopend krediet. Let erop dat de sociale lening alleen bedoeld is voor als u onder een bepaald minimum aan inkomen zit.