De persoonlijke lening kunt u inzetten voor privé doeleinden. Denk aan lenen voor een auto of een huwelijksreis. Als u een vast inkomen heeft en dit kunt aantonen kunt u met een persoonlijke lening gemakkelijk 5000 euro of meer lenen bij een bank. Er wordt natuurlijk wel een toetsing bij het BKR gedaan.

 

De geldverstrekker zal een kopie van uw legitimatiebewijs, uw arbeidscontract en enkele loonstroken vragen. Aan de hand van deze gegevens zal de geldverstrekker een beslissing nemen over uw aanvraag. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan betaalt de geldverstrekker het bedrag in één keer aan u uit. Over de persoonlijke lening wordt een vaste rente gerekend. Ook het termijnbedrag en de looptijd van de persoonlijke lening staan vast. Afgelost geld kan niet meer worden opgenomen.

 

Online kunt u verschillende leningen met elkaar vergelijken. U komt er zo achter bij welke geldverstrekker u een persoonlijke lening tegen de laagste rente kunt afsluiten. Maar let niet alleen op de rente. Ook de voorwaarden zijn belangrijk. Moet u bijvoorbeeld veel boeterente betalen bij vervroegd aflossen van de persoonlijke lening? Dan kan de lening ondanks de lage rente toch onaantrekkelijk zijn.