In veel gevallen vindt er door het kleine bedrag geen BKR toetsing plaats. Een lening waarbij u snel een klein bedrag kunt lenen is het flitskrediet of het microkrediet. Deze kunt u online aanvragen. De geldverstrekker wil daarbij wel een kopie hebben van uw legitimatiebewijs en uw laatste loonstroken. Bij sommige geldverstrekkers is het ook voor mensen met een uitkering mogelijk om een flitskrediet aan te vragen. Bij andere geldverstrekkers weer niet.

 

Verder is voor het afsluiten van een flitskrediet wel van belang dat u de Nederlandse identiteit heeft en woonachtig bent in Nederland. Ook zult u tussen de 21 en 65 jaar oud zijn. Is dit niet het geval dan kunt u als alternatief een sociale lening aanvragen. Dit is een lening die u aanvraagt bij de Sociale Banken Nederland.

 

Wordt uw aanvraag voor een flitskrediet goedgekeurd dan wordt in de meeste gevallen binnen enkele uren na goedkeuring het leenbedrag op uw bankrekening gestort. Een flitskrediet heeft altijd een zeer korte looptijd. De looptijd varieert van 15 dagen tot 3 maanden. Vaak is er sprake van een boetebedrag wanneer u het flitskrediet te laat terugbetaalt.