Voor een lening zonder onderpand zoals een consumptieve lening, zult u doorgaans minder kunnen lenen dan bij een hypothecaire lening waarbij wel sprake is van een onderpand. Het onderpand zorgt voor risicovermindering voor de geldverstrekker. Bij een eventuele executieverkoop kan de geldverstrekker een groot deel van het geld weer terugkrijgen. Hierbij is wel sprake van een maximum. Meer dan 125% van de executiewaarde leent de geldverstrekker niet uit. Dit maximum mag het maximum voor een hypothecaire lening op basis van het inkomen niet overschrijden.

 

Hoeveel u maximaal kunt lenen met een consumptieve lening zult u her en der online bij de verschillende geldverstrekkers kunnen berekenen. U heeft daarbij uw maandinkomen nodig, evenals de hoogte van uw vaste lasten. Zo kan de rekentool berekenen hoe groot de financiƫle ruimte is en wat u in deze situatie kunt lenen.

 

Wilt u geld met een relatief korte looptijd lenen? Dan kan een minilening interessant zijn. Daar kunt u wel maar maximaal 750 euro lenen en de lening moet in veel gevallen binnen enkele weken zijn terugbetaald. Toch kan het een goede optie zijn wanneer u alleen maar geld wilt lenen om een bepaalde periode te overbruggen.