Wanneer u inkomsten toereikend zijn en u voldoet aan andere voorwaarden die een geldverstrekker kan stellen, dan is het makkelijk om geld te lenen. Een flitskrediet, persoonlijke lening of doorlopend krediet kan in veel gevallen zelfs online worden aangevraagd. Zolang u beschikt over de benodigde bewijsstukken en deze digitaal kunt insturen, is het online lenen van geld een fluitje van een cent.

 

De bewijsstukken die een geldverstrekker vraagt zijn een kopie van uw legitimatiebewijs, arbeidscontract en twee recente loonstroken. Aan de hand van deze stukken en een toetsing bij het Bureau Krediet registratie in Tiel zal de geldverstrekker beslissen of uw aanvraag wordt goedgekeurd of afgekeurd.

 

Bij een flitskrediet is er geen sprake van een toetsing bij het BKR. Het is een lening van maximaal 750 euro en heeft een korte looptijd. Soms moet de lening na vijftien dagen worden terugbetaald. Er zijn ook flitskredieten met een iets langere looptijd, maar maximaal drie maanden. Het flitskrediet wordt ook wel de minilening genoemd. Het is erg makkelijk wanneer u direct geld nodig heeft en zeker weet dat u dit geld binnen afzienbare tijd kunt terugbetalen.

 

Voor een grotere lening zult u een persoonlijke lening of doorlopend krediet kunnen afsluiten. De persoonlijke lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Het termijnbedrag staat vast. Bij het doorlopend krediet is er sprake van een variabele rente. Omdat er naast aflossen ook geld kan worden opgenomen, is de looptijd van het doorlopend krediet flexibel. Het doorlopend krediet is makkelijk, maar het gevaar van deze lening is dat deze lang loopt. Hierdoor betaalt u veel rente.