De kredietcrisis heeft ervoor gezorgd dat veel ondernemers, geldverstrekkers en financiële instellingen een pas op de plaats hebben gemaakt. Risico’s worden meer dan ooit onder het vergrootglas gelegd en men is eerder bereid een kans te laten lopen. En dat is jammer. De ZZP'er is met stip de grootste groep die slachtoffer is van deze kredietcrisis.

 

 

Waar kan een ZZP'er nog terecht voor een bedrijfskrediet?

De eigen huisbank is bij uitstek de meest interessante partij om een bedrijfskrediet bij aan te vragen. Zij zijn exact op de hoogte van uw onderneming en de cijfers die u haalt. En kunnen daarom een duidelijke inschatting maken van de haalbaarheid van deze onderneming.

 

Wanneer het echter niet lukt bij uw eigen huisbank, en daar kunnen verschillende redenen voor zijn die helemaal niets met u of uw onderneming te maken hebben, kunt u bekijken of microkrediet iets voor u is. Er zijn in Nederland enkele aanbieders van deze kredietvorm die zich specifiek op met MKB en de ZZP'er richten.

 

Een relatief nieuwe, maar niet minder interessante, manier van kredietverlening of financiering voor het MKB en de ZZP'er is ‘crowdfunding’. Hierbij haalt u binnen een bepaalde periode privegelden op met als kenmerk dat investeerders relatief kleine bedragen inleggen om gezamenlijk te komen tot het bedrag dat u nodig heeft.