U kunt de persoonlijke lening gebruiken voor de aankoop van een auto of de financiering van een huwelijksreis. De persoonlijke lening vraagt u gemakkelijk online aan. U heeft vaak een kopie van uw legitimatiebewijs, arbeidscontract en laatste twee loonstroken nodig om de persoonlijke lening aan te vragen. Aan de hand van deze documenten en een toetsing bij het BKR zal de bank uw aanvraag goedkeuren of afkeuren.

 

De rente van de persoonlijke lening is doorgaans hoger dan de rente bij een hypothecaire lening. Dit komt omdat er geen sprake is van een onderpand en er dus meer risico is voor de geldverstrekker. De rente van de persoonlijke lening is daarentegen weer lager dan de rente van het doorlopend krediet, omdat er sprake is van een vaste looptijd. Afgelost geld kan niet weer opgenomen worden, iets dat bij het doorlopend krediet wel het geval is.

 

Voor een goedkope persoonlijke lening kunt u kijken op diverse sites waar u leningen kunt vergelijken. Let bij het vergelijken niet alleen op de laagste rente, maar ook op de voorwaarden.