Bent u van plan om geld te lenen dan zult u op zoek moeten gaan naar een geldverstrekker die een lening tegen de goedkoopste rente kan aanbieden. Maar verkijk u ook niet alleen op de rente. Ook de voorwaarden van een lening spelen een rol bij uw keuze. Moet u bijvoorbeeld veel boeterente betalen bij vervroegd aflossen? Dan kan de lening onaantrekkelijk zijn.

 

Wat ook een rol speelt is de leensoort. Wellicht leent u geld voor de aankoop van een woning. De hypotheekrente is laag ten opzichte van de rente bij andere leningen. Dit omdat het onderpand, de woning, een zekerheid biedt voor de geldverstrekker. Bent u een eigenwoningbezitter en wilt u een consumptieve lening aanvragen? Wanneer uw woning overwaarde heeft kunt u een tweede hypotheek afsluiten en het geleende geld consumptief besteden.

 

Ligt een tweede hypotheek niet binnen uw mogelijkheden, dan kunt u kiezen voor de persoonlijke lening. Dit is een lening met vaste rente. Online kunt u de persoonlijke lening met de goedkoopste rente vinden. Er zijn geldverstrekkers die de leningen zeer voordelig kunnen aanbieden.

 

Een alternatief is het doorlopend krediet. De rente bij het doorlopend krediet is variabel en over het algemeen hoger dan bij de persoonlijke lening. Dit komt door het flexibele karakter van het doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kunt u geld aflossen en daarna weer opnemen. Een doorlopend krediet zal doorgaans niet voor de goedkoopste rente over een lening zorgen.