Wanneer u van plan bent om geld te lenen is het handig om vooraf te bekijken wat de rente is bij diverse geldverstrekkers. Naast rente spelen ook leenvorm en voorwaarden een rol. Er zijn diverse websites waar het mogelijk is om verschillende leningen met elkaar te vergelijken. In deze toch al financieel lastige tijden willen wij uiteraard niet te veel rente betalen voor een lening.

 

Ook wanneer we een lopende lening hebben kan het geen kwaad deze lening met andere aanbiedingen te vergelijken, om zo te kijken of oversluiten van de lening u voordeel oplevert. Daarbij is het belangrijk dat u rekening houdt met de boeterente die u moet betalen voor het oversluiten of het vervroegd aflossen van een bestaande lening. Alleen wanneer u weet wat de te betalen boeterente is, kunt u weten of oversluiten voordelig is.

 

Bij het vergelijken van hypotheken is het belangrijk dat de adviestools die u gebruikt up-to-date zijn. Dit is lang niet altijd het geval. Daarom is het verstandig om een hypotheekadviseur te raadplegen wanneer u besluit een hypotheek aan te vragen of over te sluiten. Ook de mogelijkheden voor hypotheekrenteaftrek en de kosten voor eventuele aan de hypotheek gekoppelde verzekeringen spelen een rol bij het zoeken naar de goedkoopste hypothecaire lening.