Bij het lenen van geld voor de aankoop van een auto zijn er twee opties. De eerste optie is verkoop op afbetaling. Dit betekent dat u de auto koopt en in termijnen afbetaalt. Een groot nadeel hierbij is dat de rente na een jaar fors kan stijgen. Daarnaast is er soms sprake van een verzekering die u verplicht moet afsluiten. Mogelijk heeft u hier geen zin in en wilt u geld bij de bank lenen voor de aankoop van een auto.

 

De bank biedt een persoonlijke lening aan die u kunt gebruiken om de aankoop van uw auto te financieren. U kunt daarmee de auto in één keer afbetalen. Het kan zijn dat u daardoor een korting krijgt op de auto. Dit is uiteraard mooi meegenomen. De persoonlijke lening moet u in een vast aantal termijnen terugbetalen tegen een vaste rente. Vervroegd aflossen is vaak mogelijk, maar daarbij moet u rekening houden met boeterente.

 

Afhankelijk van het bod dat de autodealer doet over de afbetaling, kan het dus wel of niet verstandig zijn hiermee akkoord te gaan. In het geval van rentestijgingen of verplichte verzekeringen kan het beter zijn om op zoek te gaan naar de goedkoopste persoonlijke lening en deze af te sluiten. U betaalt de auto in één keer af en u betaalt de persoonlijke lening in termijnen af.