Een goedkope lening wordt doorgaans bereikt met een lage rente. De rente van leningen wordt dagelijks in verschillende kranten en op het internet bekendgemaakt. Er zijn veel kredietverstrekkers die leningen uitsluitend via het internet aanbieden. Omdat er uitsluitend online wordt gewerkt maakt de kredietverstrekker weinig kosten. Hierdoor kan een lening tegen een lage rente worden aangeboden.

 

Wanneer er voor de lening een onderpand gebruikt wordt, dan heeft dit ook invloed op de rente. De rente wordt hierdoor lager. Bij een hypotheek is er sprake van een onderpand. Een onderpand zorgt voor minder risico voor de kredietverstrekker, omdat de kredietverstrekker bij het niet betalen van de hypotheek in het uiterste geval het onderpand kan verkopen.

 

Als u een hypotheek aanvraagt, dan wilt u natuurlijk goedkoop lenen. Een hypotheekadviseur kan een klantprofiel van u opstellen en daarbij op zoek gaan naar de goedkoopste hypotheek in uw situatie. Houd er rekening mee dat een hypotheekadviseur kosten in rekening brengt voor het hypotheekadvies.

 

Wanneer u een eigenwoningbezitter bent en uw woning heeft overwaarde, dan kan deze overwaarde worden gebruikt in de vorm van een lening. Deze lening mag consumptief worden gebruikt. De rente bij deze lening ligt doorgaans lager dan bij bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Zo kunt u als eigenwoningbezitter goedkoop lenen.