Wanneer u een financiering wilt aanvragen, is het verstandig op voorhand te bepalen wat u nu eigenlijk wilt. Er zijn immers een groot aantal verschillende leenvormen. En het is natuurlijk de bedoeling dat u het product afsluit dat het beste past bij uw wensen.

 

 

Vormen van financiering

Een financiering, in welke vorm dan ook, is een maatwerkproduct. Of u nu een woning heeft aangekocht, of extra bestedingsruimte nodig heeft. Een financiering die past is het beste dat u zich kunt wensen.

 

Consumptieve uitgaven kunnen worden gefinancierd door een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten. Ook kan het flitskrediet of de minilening uitkomst bieden. Bij alle drie deze vormen van financiering is het belangrijk u te realiseren dat de kosten niet altijd even duidelijk zullen zijn. Daarnaast is het goed u te realiseren dat bij een financiering de gehele lening of slechts een deel van de lening kan worden terugbetaald. Wanneer slechts een deel wordt afbetaald zal de rentelast voortdurend blijven bestaan. Het is de vraag of u dat wel wilt. Laat u daarom niet verblijden met een 'dode mus'. Goedkoop is in veel gevallen zeker duurkoop.

 

 

Het aanvraagproces van een financiering

Het aanvragen van een financiering kan met behulp van een financieel adviseur. Ook wordt het steeds meer mogelijk online financieringen aan te vragen. Het is bij het aanvragen van een financiering belangrijk u te realiseren dat de geldverstrekker altijd zo veel mogelijk zekerheid wil inbouwen. Zekerheid dat de lening wordt terugbetaald. Deze zekerheid zal de geldverstrekker krijgen door het kredietverleden (aan de hand van een uitdraai van et BKR profiel) en de inkomsten te valideren.

 

 

Geld lenen kost geld

Wanneer u besluit een financiering aan te vragen is het belangrijk u te realiseren dat geld lenen geld kost. Niet alleen de maandelijkse termijnen zijn hierbij belangrijk, ook de afsluitkosten moeten hierbij worden meegerekend.