Banken en andere geldverstrekkers die zich begeven op de markt van financieringsaanvragen voor de zelfstandige willen zoveel mogelijk risico vermijden. De zelfstandige is volgende de meeste geldverstrekkers een hoog risico. En dat maakt de financieringsaanvraag voor deze groep lastig. Zowel wanneer de aanvraag betrekking heeft op de financiering van een privé als van een zakelijke uitgave.

 

Omdat geldverstrekkers risico willen vermijden komt het regelmatig voor dat de aanvraag voor een financiering om onduidelijke, maar voor de geldverstrekker moverende redenen wordt afgewezen. Het is daarom aan te raden op voorhand al te kijken waar de pijnpunten binnen uw onderneming liggen en hoe u deze kunt pareren of verantwoorden. Een duidelijke uitleg op voorhand, voorzien van de financieringsaanvraag zal de acceptatieprocedure makkelijker maken.

 

Wanneer een zelfstandige een financiering voor zakelijk gebruik wil aanvragen kan hij het beste terecht bij een specialist in zakelijke financieringen. Al is natuurlijk wel van belang dat deze specialist zich bezighoudt met de aard van financieren die u zoekt. Voor een ‘klein’ krediet kunt u meestal wel terecht bij uw eigen bank. Wanneer de aanvraag echter in de papieren loopt is het verstandig deskundige hulp in te roepen.