Een lening offerte wordt verstrekt door banken en andere geldverstrekkers die bereid zijn ongedekt geld uit te lenen. Het kenmerk van een lening is dat in ruil voor een rentevergoeding geld beschikbaar gesteld wordt. Bij een lening is meestal geen sprake van een onderpand of borgstelling. Omdat de geldverstrekker hierbij bij de lening offerte een bepaald risico loopt is de verschuldigde rentevergoeding vaak hoog. De rente in een lening offerte staat vaak niet of slechts voor korte tijd vast. Dit wil zeggen dat de rente die in de lening offerte is opgenomen vaak kan wijzigen.

 

 

Lenen met BKR

Lenen met BKR is de afgelopen jaren steeds lastiger geworden. Banken en geldverstrekkers zijn verplicht betalingsachterstanden te melden bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Het aantal wanbetalers stijgt steeds verder en geldverstrekkers willen voorkomen dat mensen nog dieper in de schulden terecht geraken. Specialistische bureaus richten zich nog wel op lenen met BKR al zijn het aantal aanbieders van lenen met BKR steeds minder geworden.

 

 

Lening met BKR

Een lening met BKR is in ieder geval mogelijk bij de aanbieders van kortdurende leningen en kredieten. Dit wil niet zeggen dat iedereen een kortdurende lening kan krijgen. Er wordt bij een kortdurende lening met BKR naar meerdere factoren gekeken. Hierbij is de hoogte van lening en de duur van het contract leidend.

 

 

Lening oversluiten

Een lening oversluiten kan aantrekkelijk zijn als de rente bij een andere aanbieder lager is dan bij de huidige aanbieder. Let wel op dat er bepaalde kosten worden meegenomen bij de nieuwe lening zoals afsluitkosten en soms hypotheek inschrijving via de notaris of koopsompolissen ter bescherming van de risico’s op overlijden of arbeidsongeschiktheid.

 

 

Minder rente betalen

Een groot voordeel van lening oversluiten kan zijn dat men minder rente gaat betalen. Minder rente betalen kan een maandelijks voordeel opleveren. Vaak is de lage rente van zeer korte tijd. Wanneer men minder rente gaat betalen door een lening over te sluiten is het raadzaam zoveel als mogelijk extra in te lossen op de lening. Hoe eerder de lening is afgelost, hoe meer zekerheid men heeft.