Aan het aanvragen van een hypothecaire lening zijn voorwaarden verbonden. Zo zullen veel hypotheeknemers als voorwaarde stellen dat u een vast dienstverband heeft bij een werkgever. Ook wordt op basis van uw inkomen het maximale bedrag dat u kunt lenen berekend.

 

Wanneer u een hypothecaire lening aanvraagt om een huis te kopen dient u zich ervan bewust te zijn dat er verschillende hypotheekvormen zijn die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Het is goed om u in te lezen op deze website over de verschillende facetten van deze verschillende hypotheekvormen.

 

Voor starters op de woningmarkt kan de startershypotheek interessant zijn. Sommige gemeenten verstrekken nog een aanvullende lening, de starterslening geheten, bovenop een eerste hypotheek. Deze lening heeft voordelen, zoals een rentevaste periode voor de eerste vijftien jaar. Zo kunt u toch een hypotheek aanvragen voor een woning wanneer het maximale leenbedrag van de hypotheek zelf net iets te laag is.

 

 

Hoe kan ik een lening aanvragen om een huis te kopen?

Het is in eerste instantie belangrijk dat u voldoet aan de voorwaarden die veel hypotheeknemers stellen bij het verstrekken van een hypothecaire lening. Zo moet u uw inkomen aantonen en aantonen dat deze inkomsten blijvend zijn. In veel gevallen kan dit alleen wanneer u een vast dienstverband heeft bij een werkgever. Voor een startershypotheek stelt een bank vaak ook als eis dat u uw overige bankzaken bij die bank regelt. Vaak kunt u dan extra lenen. Vraag bij uw gemeente informatie aan over de eventuele starterslening.