Een minilening of flitskrediet is een lening met een klein leenbedrag en een korte looptijd. Het leenbedrag is enkele tientallen of enkele honderden euro's en de looptijd is in de meeste gevallen niet langer dan drie maanden. Het flitskrediet is bedoelt voor mensen die direct geld nodig hebben. In Amerika wordt een flitskrediet ook wel een "pay day loan" genoemd. Dit om aan te duiden dat de lening is bedoelt als overbrugging tot het moment dat de aanvrager zijn salaris heeft ontvangen.

 

Wees u er wel bewust van dat een minilening duur kan zijn. Er worden vaak administratiekosten gerekend die geldverstrekkers hanteren om het wettelijke maximum aan rente te omzeilen. Bedenk dus goed of een minilening verstandig is. Een lening aanvragen om andere leningen af te lossen is nooit verstandig.

 

Is het terugbetalen van het flitskrediet geen probleem en heeft u het geld echt direct nodig, dan zal in veel gevallen het geld binnen enkele uren na de aanvraag op uw bankrekening gestort worden. Vaak zult u via internet een scan van uw legitimatiebewijs en de laatste twee loonstroken moeten sturen. Soms kan het wat langer duren wanneer u een bedrag boven de vijfhonderd euro leent. Dit heeft te maken met toetsing bij het BKR.