Een instant lening is een geldlening die direct opgenomen kan worden. Het is een lening die continu gebruikt kan worden in de vorm van een doorlopend krediet, of direct afgelost wordt waarna er geen sprake meer is van een nieuwe kredietovereenkomst.

 

Steeds vaker wordt het doorlopend krediet gebruikt als een instant lening. Ook de periodieke faciliteiten zoals bijvoorbeeld het kwartaal krediet kan men als instant lening zien. Het zijn faciliteiten op de betaalrekening, of gekoppeld aan de betaalrekening die het mogelijk maakt voor consumenten om steeds weer tot een bepaald bedrag geld op te nemen.

 

Andere vormen van de instant lening kan men vinden in de minilening en het flitskrediet. Dit zijn relatief kleine geldleningen, gekoppeld aan een zeer korte termijn waarop de lening direct moet worden terugbetaald.

 

De instant lening is voor de consument die eenmalig extra financiële ruimte nodig heeft een oplossing. Maar net als alle leningen kost ook de instant lening geld. Het is niet voor niets dat de overheid met de campagne ‘geld lenen kost geld’ de consument verder bewust wil maken van de risico’s die geld lenen met zich meebrengt.

 

Wanneer u ‘no matter what’ een instant lening wilt aanvragen omdat u snel geld nodig heeft bestaan er verschillende mogelijkheden. Allereerst is er de doorlopende kredietfaciliteit welke u aan kunt vragen bij uw eigen bank. Deze kredietvorm is namelijk gekoppeld aan uw betaalrekening. Het is een relatief goedkope kredietvorm en u kunt eerder gedane aflossingen weer opnieuw opnemen. Naast de kredietfaciliteit op uw betaalrekening bestaat er een doorlopend krediet in de vorm van een extern krediet. Dit sluit u af bij externe financieringsmaatschappijen die al core business het verstrekken van financieringen aan consumenten hebben. De derde mogelijkheid zijn de flitskredietaanbieders. Op verschillende plaatsen op deze website kunt u daar meer over lezen.