Online lening

Een lening bij een geldverstrekker die deze uitsluitend online aanbiedt blijkt vaak de goedkoopste lening. Dit is het gevolg van kostenefficiënt werken door de geldverstrekker. Dit vertaalt zich in veel gevallen naar een lage rente. Een online lening aanvragen is erg gemakkelijk. U kunt de benodigde documenten in de meeste gevallen digitaal aanbieden.

 

 

Euribor lening

Ook is lenen tegen Euribor rente aantrekkelijk. Dit is een variabele rente, maar het rentetarief is al enige tijd zeer laag. Deze rente wordt als basis gebruikt bij een Euribor lening of Euribor hypotheek. Een nadeel van deze hypotheek is wel dat er steeds sprake is van een korte looptijd, zoals 1 maands of 3 maands Euribor en dat aan het eind van deze looptijd het hypotheekcontract kan worden opgezegd. Dit brengt onzekerheid met zich mee.

 

 

De goedkoopste lening

Op internet kunt u de leningen van verschillende geldverstrekkers vergelijken en zo de goedkoopste lening vinden. In het geval van de goedkoopste hypotheek moet u ook rekening houden met de verschillende hypotheekvormen. Vaak kunt u een goedkopere hypotheek krijgen, maar dan vallen er wel bepaalde voordelen of garanties weg. Bespreek dit goed met een hypotheekadviseur.