Een consumptief krediet is een geldlening die gebruikt kan worden voor uitgaven waarover u de geldverstrekker niet hoeft in te lichten. Het kan zijn dat de geldlening afgesloten wordt om een grote aankoop te financieren waarbij de lening direct wordt afgelost (dit noemt men de persoonlijke lening). Het kan ook zijn dat de kredietruimte altijd beschikbaar blijft (dit heet het doorlopend krediet).

 

Het is belangrijk te achterhalen welke lening het best bij u past. Dit kunt u doen samen met een deskundig financieel adviseur. Een adviseur die weet waar hij over spreekt.

 

De aanvraagprocedure van een consumptief krediet kan heel simpel zijn. De makkelijkste manier is het maken van een afspraak met de adviseur van leenrente vergelijken. Deze adviseur komt op het moment dat u dat uitkomt naar u toe om uw wensen en de bijbehorende mogelijkheden door te spreken. Ook zijn er mogelijkheden om de aanvraag van uw consumptief krediet volledig online te laten verlopen. Interessant, maar vooral zeer makkelijk.

 

Een consumptief krediet aanvragen is niet mogelijk wanneer u een negatieve registratie en codering bij het BKR in Tiel heeft. Wanneer u wel geregistreerd staat bij het BKR en in het verleden te maken heeft gehad met betalingsachterstanden zijn er andere mogelijkheden. Mogelijkheden waarover wij in andere artikelen uitgebreid bij stil staan.