Veel autodealers bieden de mogelijkheid van verkoop op afbetaling. Dit betekent dat u de auto koopt en in termijnen afbetaalt. Let hierbij goed op de rente. Soms staat er namelijk het contract dat de rente na verloop van tijd omhoog gaat. Ook kan het zijn dat u verplicht een verzekering moet afsluiten. Pas hier voor op.

 

Wat natuurlijk ook kan is dat u een flinke korting krijgt als u in één keer betaalt voor de auto. Mogelijk is het dan aantrekkelijk om een persoonlijke lening af te sluiten en in één keer te betalen voor de auto. De persoonlijke lening betaalt u dan in termijnen terug tegen een vaste rente. Het is dan een kwestie van een persoonlijke lening met een lage rente zoeken.

 

Wat voor u het beste is, verkoop op afbetaling of geld lenen voor een auto, is afhankelijk van de deal die de verkoper u doet. Is de deal aantrekkelijk, dan kunt u hiermee akkoord gaan. Let op renteverhogingen en verplichte verzekeringen. Maken deze de deal onaantrekkelijk dan is geld lenen voor een auto een verstandige keuze.